Слика од песка

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Након кратке празничне паузе, настављамо са едукативно-креативним радионицама за тинејџере и упознавањем са уметничким правцима којима су наши уметници били надахнути током својих боравака у Француској. Овог пута ћемо се упознати са енформелом, новим и смелим правцем који је у сликарство увео различите несликарске материјале и технике. На изложби Инспирисани Француском представљена је једна енформелна слика уметника Миће Поповића. Упознавањем са овом, али и сликама француских уметника енформела попут Жана Дибифеа, истражићемо различите материјале и технике, али и осећања која подстичу уметнике на стварање. У креативном делу радионице, тинејџери ће заједно створити енформелну слику на заједничком великом платну, користећи несликарске материјале.

Радионице се организују за максимално 15 тинејџера узраста од 11 до 14 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 11. мај 2024.
Траје до: 11. мај 2024.

Време

16:00 - 17:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200