Слика од песка

Сваке године у марту, са пролећем нам долази и Месец франкофоније – највећи празник француске културе, језика и уметности. У оквиру ове манифестације, у Галерији Матице српске се отворила нова изложба под називом Инспирисани Француском. Тим поводом, започињемо реализацију новог, двомесечног циклуса едукативно-креативних радионица суботом Зачарани магијом Париза.

Након кратке празничне паузе, настављамо са едукативно-креативним радионицама за децу и упознавањем са уметничким правцима којима су наши уметници били надахнути током својих боравака у Француској. Овог пута ћемо се упознати са енформелом, новим и смелим правцем који је у сликарство увео различите несликарске материјале и технике. На изложби Инспирисани Француском представљена је једна енформелна слика уметника Миће Поповића. Упознавањем са овом, али и сликама француских уметника енформела попут Жана Дибифеа, истражићемо различите материјале и технике, али и осећања која подстичу уметнике на стварање. У креативном делу радионице, деца ће заједно створити енформелну слику на заједничком великом платну, користећи несликарске материјале.

Радионице се организују за максимално 15 деце узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника. Цена радионице износи 200 динара по детету.

Датум

Отварање: 11. мај 2024.
Траје до: 11. мај 2024.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

200