Take a break – feel the art

Србија и EXIT фестивал у Новом Саду познати су по доброј забави. Након сјајаног провода на Петроварадинској тврђави, посетите Галерију Матице српске и упознајте се са ликом Јованке Броз, прве даме Југославије! Кроз вођење на енглеском језику сазнаћете више о друштвеним и уметничким приликама у социјалистичкој Југославији.

Стручна вођења кроз ову атрактивну нову изложбу на енглеском језику организују се у периоду трајања EXIT фестивала од среде 6. јула до недеље 10. јула у два термина: 13.00 и 17.00 сати. Улазница са вођењем је 250,00 динара.

Галерија Матице српске организује програм Take a break – feel the аrt in The Gallery of Matica srpska са жељом да током трајања EXIT фестивала 2022 промовише уметност и културну баштину која се чува у Галерији Матице српске и на тај начин је приближи страним туристима. Поред изузетног програма који нуди фестивал, посетиоци имају могућност да се у поподневним сатима упознају са историјом Југославије и уживају у пријатном амбијенту Галерије Матице српске. Причом о колекцији слика Јованке Броз, посетиоци ће имати прилику да виде 36 дела ликовне уметности домаћих и страних аутора, личне предмете, фотографије и неколико комада намештаја из куће у којој је Јованка Броз живела након смрти Јосипа Броза Тита. Излагање ових дела има двоструки значај: с једне стране ради се о уметничким предметима које публика до сада није имала прилику да види, а с друге она представљају имагинарни музеј сећања Јованке Броз кроз који се могу реконструисати делови и детаљи њеног живота.

Датум

Отварање: 06. јул 2022.
Траје до: 10. јул 2022.

Време

Место

Изложбене сале „Миливој Николајевић”, Галерија Матице српске

Улазница

250
  • Намењено: свим узрастима