Уметничка шетња Градом љубави и светлости

У марту – Месецу франкофоније, током новог циклуса креативних радионица под називом Весела уметничка дружина у Паризу деца ће упознати уметнике ХХ века које је пут стваралаштва навео у престоницу уметности – Париз. Уметници из целог света су га посећивали како би научили нешто ново, дружили се, сликали заједно и наравно показали своје сликарско умеће. Међу њима били су и бројни српски уметници, који су одушевљени Градом светлости у њему често живели и стварали. Обилазећи нову изложбу Галерије Матице српске Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза, која се отвара 3. марта, и посматрајући уметничка дела, деца ће открити најпре занимљиве приче о Паризу и његовим знаменитостима, а затим ће упознати веселу српску уметничку дружину која је живела и стварала у овом магичном Граду.

 

Прва радионица посвећена је упознавању с Паризом – градом светлости, љубави и уметности. Како бисмо открили културне знаменитости града, на крилима маште и уз помоћ слика, прелетећемо векове и упознати се са свим оним што ова метропола чува и с поносом пружа. Замишљајући да крстаре Сеном деца ће посматрати културне знаментости града, од Ајфелове куле, музеја Лувра, Моста уметности па све до Нотр Дама. Након што открију и сазнају бројне занимљивости о њима, креираће своју једиствену уметничку мапу града.

 

Радионице се организују за максимално 20 малишана узраста од 5 до 10 година. Учешће детета на радионици потребно је пријавити попуњавањем електронског упитника, који се налази испод описа радионице. Цена улазнице је 150.00 динара.

Датум

Отварање: 04. март 2023.
Траје до: 04. март 2023.

Време

11:00 - 12:30

Место

Дечја соба, Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Улазница

150