(Не)одрживост ентеријера ХХ века

Пратећи програм изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована

Предавање се заснива на краткој историјско-хронолошкој анализи развоја архитектуре, самим тим и ентеријера, њихове просторне организације и уређења у односу на начин живота друштва проузрокованог политичким, временским и културолошким утицајима кроз време, као кључног чиниоца за разумевање духа времена у коме су настали.

Централни део предавања чини неколико релевантних примера дома и њихових прича започетих у не тако давном, а опет прошлом XX веку, на чему се и ослања сама тема предавања. Одрживост или неодрживост ентеријера XX века чини отварање низа питања везаних за физичку, програмску и финкционално-идеолошку одрживост, као и размишљање о томе колико свако од нас може заиста да утиче на исту.

Предавање држи: Ања Поповић, дипломирани инжењер сценске архитектуре, технике и дизајна

Ања Поповић дипломирала је на Факултету техничких наука у Новом Саду на смеру Сценска архитектура, техника и дизајн, где тренутно похађа мастер студије. Бави се пројектовањем и радом у Удружењу Апостроф, чији је један од оснивача и које за циљ има друштвени активизам манифестован артикулацијом простора кроз уметност и културу, уз утилитарну вредност као епицентром делања. Учествовала је на пројектима Калеидоскопа културе, као и на радионицама различитих тема и дисциплина, док је током Бијенала сценског дизајна била координатор програма. Тренутно је демонстратор у настави на предмету Увод у студије архитектуре на Факултету техничких наука.

Датум

Отварање: 25. август 2023.
Траје до: 25. август 2023.

Време

19:00

Место

Велика сала „Сава Текелија”, Галерија Матице српске

Улазница

бесплатан улаз
  • Намењено: свим узрастима